Пресса

Микроэлементы для растений

18 July 2022

Извините, этот техт доступен только в “Украинский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

🔽Як і обіцяли в цьому розділі мова піде про мікроелементи і їх роль при обробці посівного матеріалу.
🔸Взагалі мікроелементи дуже тонка матерія: їхній валовий вміст у ґрунті далеко не завжди гарантує відсутність дефіцитів у процесі вегетації через ряд причин (неоптимальний рівень рН, антагонізм йонів, дефіцит вологи, низькі температури і т.п.).
Саме тому аграрії👨‍🌾 на озброєння беруть листкові підживлення перед критичними фазами розвитку культури, щоб забезпечити рослину на 1000% необхідним комплексом елементів живлення.
🔸Аналогічна ситуація із насінням. Від моменту проростання до 3-х листків паростки будуть споживати запаси самої насінини і навколо насінної оболонки.
Саме тому перша ризосферна зона паростка повинна містити все необхідне для успішного старту і побудови міцних тканин.
🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱
Тепер детальніше розглянемо значення кожного мікроелемента з точки зору доцільності для протруювання насіння:
💠ЦИНК – без перебільшення найважливіший мікроелемент для насінння: покращує проростання насіння і подальші сходи культур, підвищує імунітет паростків до захворювань, сприяє вироблення Триптофану, що є попередником для Аукисну – гормону, що стимулюватиме більш інтенсивніше розростанню кореневої системи.
💠БОР – всі знають про його важливість для процесів запилення, але для молодого паростка невеличка концентрація Бору теж необхідна, адже він відповідає за метаболізм нуклеїнової та індолоцтової кислоти, вуглеводів, білків, бере участь у поділу клітин та створенні міцних клітинних стінок.
💠МОЛІБДЕН — допомагає небобовим використовувати нітрати з ґрунту. У бобових виконує додаткову функцію: допомагає бульбочковим бактеріям фіксувати атмосферний Азот.
💠МАРГАНЕЦЬ – бере участь у білковому та вуглеводневому обміні молодого паростка. Дослідженнями доведено, що оброблено насіння пшениці Марганцем показувало кращий ріст, урожайність і навіть вищий вміст Мn у самому зерні.
💠ЗАЛІЗО – молодому паростку буде важливо, що Залізо відповідатиме за білковий обмін та синтез ростових речовин.
💠МІДЬ – некритичний елемент для насінини, але невелика концентрація необхідна для того, щоб підвищити імунітет і стійкість до стресових факторів молодого паростка; плюс закрити можливий дефіцит на зерновій групі у подальшому.
💠КОБАЛЬТ – більшою мірою буде необхідний для бобовий культур, адже відповідатиме в першу чергу за фіксацію Азоту бульбочковими бактеріями.
☝ Отже, кожен мікроелемент по-своєму унікальний і значення може змінюватися залежно від способу внесення (листкове чи обробка насіння).
✔ Але головне: щоб унеможливити будь-які дефіцити – проблему потрібно закривати комплексно! ✔
Тримайте руку на пульсі TerraTimes і в подальших випусках поговоримо про різні біоактивні сполуки і їх значення для насіння.
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa — приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу