Press

Microelements for seeds

18 July 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

🔽Як і обіцяли в цьому розділі мова піде про мікроелементи і їх роль при обробці посівного матеріалу.
🔸Взагалі мікроелементи дуже тонка матерія: їхній валовий вміст у ґрунті далеко не завжди гарантує відсутність дефіцитів у процесі вегетації через ряд причин (неоптимальний рівень рН, антагонізм йонів, дефіцит вологи, низькі температури і т.п.).
Саме тому аграрії👨‍🌾 на озброєння беруть листкові підживлення перед критичними фазами розвитку культури, щоб забезпечити рослину на 1000% необхідним комплексом елементів живлення.
🔸Аналогічна ситуація із насінням. Від моменту проростання до 3-х листків паростки будуть споживати запаси самої насінини і навколо насінної оболонки.
Саме тому перша ризосферна зона паростка повинна містити все необхідне для успішного старту і побудови міцних тканин.
🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱
Тепер детальніше розглянемо значення кожного мікроелемента з точки зору доцільності для протруювання насіння:
💠ЦИНК – без перебільшення найважливіший мікроелемент для насінння: покращує проростання насіння і подальші сходи культур, підвищує імунітет паростків до захворювань, сприяє вироблення Триптофану, що є попередником для Аукисну – гормону, що стимулюватиме більш інтенсивніше розростанню кореневої системи.
💠БОР – всі знають про його важливість для процесів запилення, але для молодого паростка невеличка концентрація Бору теж необхідна, адже він відповідає за метаболізм нуклеїнової та індолоцтової кислоти, вуглеводів, білків, бере участь у поділу клітин та створенні міцних клітинних стінок.
💠МОЛІБДЕН – допомагає небобовим використовувати нітрати з ґрунту. У бобових виконує додаткову функцію: допомагає бульбочковим бактеріям фіксувати атмосферний Азот.
💠МАРГАНЕЦЬ – бере участь у білковому та вуглеводневому обміні молодого паростка. Дослідженнями доведено, що оброблено насіння пшениці Марганцем показувало кращий ріст, урожайність і навіть вищий вміст Мn у самому зерні.
💠ЗАЛІЗО – молодому паростку буде важливо, що Залізо відповідатиме за білковий обмін та синтез ростових речовин.
💠МІДЬ – некритичний елемент для насінини, але невелика концентрація необхідна для того, щоб підвищити імунітет і стійкість до стресових факторів молодого паростка; плюс закрити можливий дефіцит на зерновій групі у подальшому.
💠КОБАЛЬТ – більшою мірою буде необхідний для бобовий культур, адже відповідатиме в першу чергу за фіксацію Азоту бульбочковими бактеріями.
☝ Отже, кожен мікроелемент по-своєму унікальний і значення може змінюватися залежно від способу внесення (листкове чи обробка насіння).
✔ Але головне: щоб унеможливити будь-які дефіцити – проблему потрібно закривати комплексно! ✔
Тримайте руку на пульсі TerraTimes і в подальших випусках поговоримо про різні біоактивні сполуки і їх значення для насіння.
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa – приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу