Press

Калій на осінь – ТАК!

12 September 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Агрохімічний аналіз ґрунтів дуже часто показує високий вміст Калію і господарства не звертають належної уваги на цей елемент, особливо коли мова йде про позакореневі підживлення.
Але нехтувати Калієм восени також не можна і ось чому:
✅ високий вміст Калію за результатами агрохімічного аналізу зазвичай показує валовий вміст, а не доступний, оскільки екстракція його з ГВК відбувається агресивними речовинами;
✅ ситуація як і з Фосфором та іншими елементами восени – коренева система слаборозвинена і не працює на 100%, плюс є ряд факторів, що обмежують їх засвоєння;
✅ Калій також має різносторонні функції: він є каталізатором багатьох фізіологічних і біохімічних процесів, бере участь в утворенні високоенергетичних сполук (АТФ), що сприяє швидкому старту, а в подальшому накопиченню вегетативної маси; бере активну участь в поглинанні води і мінеральних речовин корінням рослин, у переміщенні асимілятів між органами, активує ферменти, які прискорюють синтез білків і вуглеводів, що особливо необхідно молодим паросткам;
✅накопичення додаткових вуглеводів і цукрів в клітинах рослини перед зимівлею дуже важливо для створення передумов для оптимальної перезимівлі.
🤓☝️ Отже, за рахунок позакореневого підживлення Калієм ми не лише можемо додатково підготувати озимину для перезимівлі, а й створити таким чином передумови для формування майбутнього врожаю (підвищемо стійкість до хвороб, забезпечимо краще відновлення вегетації весною).
🤩 Саме тому, комплексні NPK добрива з акцентом на Фосфор і Калій – саме те, що потрібно озимині при позакореневому підживленні восени.
📰Тримайте руку на пульсі TerraTimes – попереду, ще багато цікавого.