Press

Rapeseed crop from A to Z

09 August 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Сьогодні поговоримо про таку специфічну та інтенсивну культуру як озимий_ріпак: особливості кожного критичного періоду розвитку та як, виходячи з цього, ми можемо покращити урожайність.
💠 ФОРМУВАННЯ РОЗЕТКИ (осінь) – 70% врожаю озимого ріпаку формується в осінній період (до настання зимового спокою).
Процес формування розетки: кожен осінній лист – це стебло навесні. Збалансоване NPK живлення в цей період формує сильний листовий апарат та оптимального розміру кореневу шийку, а одностороннє азотне живлення витягує її. Дефіцит Бору – провокує дуплистість (у цей період ріпак засвоює до 25% загальної потреби Бора). Саме тому необхідно проводити позакореневе підживлення комплексними мікродобривами з акцентом на Фосфор та обов’язкове підживлення Бором, в декілька етапів (дробно).
💠 СТЕБЛУВАННЯ – відбувається активація всіх морфофізіологічних процесів. Засвоюється до 80% всього Азоту (від відновлення вегетації до цвітіння). Формується остаточний потенціал урожаю. У цей період необхідне внесення комплексних добрив із мікроелементами + біостимулятори для активації формування генеративних органів. Не забуваємо – підживлення Бором необхідне для підтримки еластичності тканин, активації кореневої системи, підготовки до закладення бруньок.
💠 БУТОНІЗАЦІЯ – кінець цвітіння – визначається скільки квіток буде запилено і сформує насіння (виповненість стручка). Саме тому у фазу бутонізації необхідне внесення Бору (для нормального запилення квіток) та антистресантів для мінімізації наслідків стресів.
💠 ФОРМУВАННЯ НАЛИВ-СТРУЧКА – формується маса 1000 насінин – покращити цей показник додатково можна за рахунок азотного живлення.
☝ Отже, запам’ятайте – до фази активного цвітіння ми працюємо на кількість, а вже після – на якість нашого урожаю.
Тримайте руку на пульсі TerraTarsa – попереду, ще багато цікавого.
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa – приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу