Press

Hormones for seeds

22 July 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Розвиток будь-якого організму супроводжується і регулюється зміною рівня гормонів. У тварин за кожен гормон відповідає своя ендокринна залоза, а рослина набула універсального механізму, коли потрібний гормон синтезується в потрібному місці у відповідний період.
Синтез гормонів починається з моменту проростання насінини і від їх кількості і співвідношення залежить якість сходів.
При можливості регулювання рівня фітогормонів на різних фазах можна отримати ✅ НАДрезультат✅.
І починати потрібно саме з 🌱протруювання насіння 🌱 – це перше місце🥇 в агротехнології де вони необхідні і затратна частина із надлишком компенсується результатом.
Для початку, не заглиблюючись в складну біохімію, обговоримо 2 найважливіших гормони росту: ауксин і цитокінін.
Важливо зрозуміти їх властивості і роль при протруюванні насіння.
🔹ЦИТОКІНІН – його кількість різко збільшується з моменту набухання насінини і сприяє її виходу зі стану спокою. Він забезпечує поділ клітин, а в подальшому сприяє збалансованому розвитку надземної маси та стимулює утворення бічних пагонів.
🔹АУКСИН – після того, як запущений процес проростання, переймає основні функції на себе. А саме накопичується в точці росту ембріона, сприяє розвитку корінця, що в подальшому суттєво збільшує масу кореневої системи, забезпечуючи краще поглинання поживних речовин і вологи з ґрунту.
Ще один важливий нюанс, про який мало хто знає – це співвідношення_гормонів.
350 до 1 на користь ауксину – саме таке співвідношення забезпечує активний ріст кореневої системи і збалансовано підтримує ріст вегетативної маси. Зі звуженням цього співвідношення на користь цитокініну – активніше буде формуватися вже вегетативна маса.
🤓☝Пам’ятайте цю важливо інформацію, обираючи комплекс для протруювання насіння, а TerraTimes продовжить надавати Вам цікаву і необхідну інформацію.
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa – приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу