Press

BIO-active seed treatment

20 July 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У попередніх випусках ми обговорили важливість макро- та мікроелементів при протруюванні насіння.
☝Але є ще ціла група біоактивних речовин, які також відіграють не просту роль в цьому процесі, а отриманий результат перевершує сподівання!
🤓 То ж поїхали! 🤓
🔹Перша група – Гумінові кислоти 🔹
Обробка насіння🌱 цими речовинами стала досить звичною практикою.
Це важливий компонент, що створює сприятливі умови для проростання насіння і розвитку кореневої системи:
✅ гумінові кислоти забезпечують активний розвиток корисної мікрофлори, оптимізують буферні властивості ґрунтів і покращують засвоєння поживних речовин кореневою системою;
✅ фульвокислоти покращують метаболізм рослин, стимулюють розвиток кореневої системи, збільшують засвоєння та утримання поживних речовин і підвищують ємність катіонного обміну ґрунтів.
Присутність цього тандему в комплексі для протруювання насіння дуже бажана, адже завдяки високій ємності катіонного обміну, це значно зменшить втрати поживних речовин через вимивання та покращить їх доступність навколонасіннєвій зоні.
Також досить часто для обробки_насіння застосовують біостимулятори на основі 🌊 екстракту водоростей. І в цьому дійсно є сенс, адже це природнє джерело фітогормонів, амінокислот, вітамінів, полісахаридів та інших активних сполук. Це «пігулка» для насінини ☝🌱 і молодого паростка, що дасть швидкий старт з високою опірністю до стресових факторів.
▶ Наприклад:
🔸 індол-алкалоїди – стимулюють метаболізм рослин, що прискорює перетворення амінокислот у ароматичні амінокислоти, що зрештою переходять в АТФ-енергію. Підживлення таким комплексом – це свого роду швидка підзарядка рослини;
🔸 гліцин-бетаїн – сприяє підвищенню стійкості до абіотичного стресу та зменшенню його наслідків;
🔸 полісахариди відіграють роль антиоксидантів; додатково підвищують стійкість рослини до більшості стресових умов і зміцнюють імунітет;
🔸 фітогормони відповідають за всі ростові процеси!
☝І оскільки це дуже цікава тема – ми її обговоримо у наступному випуску.
Тримайте руку на пульсі TerraTimes!
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa – приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу