Press

Macroelements for seeds

13 July 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Шановні, давайте продовжимо розкривати тему «Чи протруювати насіння озимини»?
У попередньому пості ми вже обговорили принципи успішного протруювання насіння:
тріада фунгіцид – інсектицид – живлення з біостимулюючим ефектом.
Зокрема, розглянемо 🔸«ЖИВЛЕННЯ» 🔸 з цієї трійки.
☝ Варто нагадати, що до фази появи 🌱 сходів і перших 🌿 листків зернові культури живляться переважно за рахунок вуглеводнів, що є у насінині та її оболонці. На цьому етапі рослина сама ще не здатна поглинати поживні речовини кореневою системою, навіть за достатньої їх кількості у ґрунті.
Саме тому обробка_насіння біологічно активними речовинами і мікроелементами є ❗ необхідною ❗.
🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱
Разом із набуханням насінини вони активізують дію ферментів, що перетворюють крохмаль ендосперму насінини у водорозчинні цукри, забезпечать живленням корінець і проросток, дружність і швидкість сходів, мінімізують дефіцити елементів живлення та створять передумови для закладення максимального урожаю.
Давайте обговоримо спочатку таку ❗НАДважливу категорію❗ як МАКРОЕЛЕМЕНТИ та роль кожного при обробці насіння.
Достатня кількість NPK в основне внесення ще не означає успішний старт культури! Чому? Читайте попередньому пості)
💠 Азот – життєво необхідний рослинам для правильного розвитку, не лише вегетативної маси, а й кореневої системи.
Впливає на метаболізм рослин, є будівельним елементом для формування нуклеїнових кислот та інших важливих сполук, що важливо саме на початкових етапах росту, коли відбувається стрімкий поділ клітин та побудова нових тканин. І в подальшому усі обмінні процеси, від синтезу хлорофілу до засвоєння вітамінів активізуються завдяки Азоту. Так, його роль не вирішальна при обробці насіння, але невелика кількість необхідна.
💠 Калій – надзвичайно рухливий в ґрунті елемент, і багато факторів впливають на його доступність для рослин. Щодо обробки насіння – він має ряд важливих функцій. Він є каталізатором багатьох фізіологічних і біохімічних процесів, бере участь в утворенні високоенергетичних сполук (АТФ), що сприяє швидкому старту, а в подальшому накопиченню вегетативної маси. Калій бере активну участь в поглинанні води і мінеральних речовин корінням рослин, у переміщенні асимілятів між органами, активує ферменти, які прискорюють синтез білків і вуглеводів, що особливо необхідно молодим паросткам. Плюс, дуже важливо, щоб озимина не відчувала дефіциту калію перед зимою.
💠 Фосфор, без перебільшення, – найважливіший елемент при обробці насіння. Він критично-необхідний на початкових етапах росту, але його споживання вкрай обмежене зовнішніми чинниками: антагонізм іонів, вузький діапазон рН в ґрунтовому розчині (6-7 од) та температура ґрунту (вище 10°С), що є рідкістю в умовах «осінь-весна». Дефіцит фосфору на початкових етапах неможливо компенсувати в подальшому. Саме тому необхідно забезпечити проростки достатньою кількістю легкодоступного фосфору для побудови розвиненої кореневої системи, що створить передумови для більш ефективного споживання вологи та поживних речовин з ґрунту.
😎 То ж тримайте руку на пульсі новин TerraTimes 🌾 📰🌾 адже в наступному випуску ми поговоримо про важливість мікроелементів.
ℹ️ За детальною інформацією щодо застосування та придбання продуктів звертайтесь до наших менеджерів та офіційних дистриб’юторів у регіонах.
📳 https://test.terratarsa.com/contacts/
🔹 https://t.me/terratarsa – приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу